GTranslate

English French German Norwegian Polish Russian
Sportsfiskelandslinja ved Grong videregående skole

(17.12.13) Sportsfiskelandslinja ved Grong videregående skole har i dag 50 elever som gir generell studiekompetanse.Disse elevene kommer fra hele landet, men ønsker flere elever fra Trøndelagsfylkene!

 

Trøndelag er verdenskjent for villaksen og elvene våre, og skolen vil med dette vise at denne muligheten for Generell studiekompetanse finnes  i Trøndelag. Elevene som går her har store muligheter til å ta seg utdanning innen forvaltning og forskning etter 3 år. Men de står fritt til å velge alle høyere utdanning som man kommer inn på med generell studiekompetanse. Nedenfor kan du lese mer info om tilbudet fra skolen.


Grunneiere
i Namsen, Gaula, Orkla, Stjørdal, Verdal og Skauga

Vi ønsker å informere om hva vi driver med ved Sportsfiskelandslinja. Grong videregående skole i Nord - Trøndelag har som eneste videregående skole i Norge en 3-årig Sportsfiskelandslinje. Dette er et utdanningsløp som gir generell studiekompetanse på lik linje med studieretninger som idrett, musikk/ dans og drama.
Parallelt har vi også en Naturbrukslinje som kjører etter samme modell med generell studiekompetanse, samt hest - og hovslagerfag i samarbeid med Jørem gård.
Inneværende skoleår har vi 50 elever bare på Sportsfiskelandslinja. Her har vi fokus på kyst, innlands- og laksefiske. Utdanningstilbudet er utviklet gjennom 7 år sammen med næringslivet og forskermiljø. Skolen er en spydspiss innen sportsfiskemiljøet, hvor mye av fokuset er på forvaltning og utviklingen av turisme og naturbasert reiseliv i og rundt elvedalene våre. Altså som attåtnæring eller hovednæring til det tradisjonelle jordsbruket vi har langs elvedalene våre.
Skolen vår ligger veldig fint til ved elvene Namsen og Sanddøla i Grong kommune, og skolen har hvert år et elevantall på mellom 300 og 350 elever.


Skolen vår ved Sanddølas bredd

Utenom skoletida er det flere aktiviteter som elevene kan benytte seg av. Gode jakt- og fiskemuligheter ligger rett utenfor skolen, og elevene får gode priser på jakt- og fiskekort. Vi har også et kjempefint Bjørgan skisenter med fire heiser og mange nedfarter.
Her bor du trygt og godt.
Skolen hjelper deg med å finne en hybel, og et eget hybelteam sikrer at du har det bra her i Grong

Småviltjakt i nærområdet
Like ved skolen har vi også PUSH treningssenter, idrettshall og ungdomsklubb.
Hvis din sønn eller datter synes dette høres spennende ut og tror dette hadde vært et utdanningsløp som hadde passet for dem, er det bare å ta kontakt for mer informasjon.
Se gjerne på våre sider på nettet

Vår hjemmeside: http://grong.vgs.no
Sportsfiskelandslinjesiden vår: http://sportsfiskelandslinja.no/
Facebooksiden vår: https://www.facebook.com/#!/SportsfiskeLandslinja
Mob.  95075741 John Olav Oldren, 91384584 Anders Berg, 97792014 Torbjørn Hals Strøm
Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen      Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen       Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen

Med vennlig hilsen
Grong videregående skole
v/John Olav Oldren
Seksjonsleder Naturbruk og Sportsfiskelandslinja